Szaunáink

Finn szauna

Az uszoda a szauna szerelmesei számára is kínál lehetőségeket. Két, egyenként 5 fő egyidejű befogadására alkalmas finn szaunát üzemeltetünk, melyek eltérő hőfokuk okán minden szaunázó igényét kielégítik. A finn szaunák a forró levegő és az alacsony páratartalom kombinációjával segítik a test méregtelenítését, így helyes használatuk kedvezően hat az egészségünkre, mindemellett kellemes kikapcsolódást, relaxációt biztosítanak vendégeik számára.

 

Infraszauna

Az infraszauna a hagyományos szaunázás újragondolásának eredménye. Működésének alapelve, hogy a hagyományos finn szaunánál alacsonyabb (50-60 °C) hőmérséklet mellett infrasugarak általi melegítéssel érje el a test izzadását, és ezáltal váltsa ki a felhalmozott méreganyagok távozását a szervezetből. Az infrasugarak révén a fény közvetlenül a sugárzott bőrfelületet melegíti 10-40 mm mélységben, ahol a méregtelenítés a leghatékonyabban történik. Az infraszauna előnye a hagyományos szaunákhoz képest, hogy intenzívebb méregtelenítő hatást vált ki alacsonyabb hőmérséklet mellett, így kevésbé terheli meg az emberi szervezetet, ezen belül is a szívet és az érrendszert.
Infraszaunánk befogadóképessége 2 fő. Javasolt használati idő 10 perc, melynek elteltével automatikusan kikapcsol.

 

Szaunarend

A szaunákra fokozottan igaz, hogy nem megfelelő használatukkal nagyobb kárt okozhatunk, mint amennyi hasznunk lesz belőle. A nem megfelelő alkalmazás vezethet rosszulléthez, ájuláshoz is, ezért a szaunákat mindenki csak saját felelősségére és a szaunarend betartásával használhatja. A szaunarend olyan szabályokat tartalmaz, melyek biztosítják a szauna etikus, biztonságos, higiénikus és állagmegóvó közösségi használatát.

A szaunarend a házirend részét képezi, melyet ide kattintva olvashat.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.